[O1] Podłączenie wzmacniacza

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • meescha
    Classic
    • 2014
    • 6

AndrzejP
    Zastanów się nad tą opcją
    -Skórzana tapicerka

Ta skóra to lipa o czym już wiele osób pisało szybko się zniszczy i później paskudnie wygląda. To nie ta skóra co w BMW za 15k. Oczywiście nie namawiam żebyś zrezygnował, ale przemyśl to.
  • prezes224
    Ambiente
    • 2012
    • 158

Witajcie, szukałem na forum i nic nie znalazłem na ten temat. Próbował ktoś podłączyć wzmacniacz pod wejście 30A pod kierownicą? Wśród wejść umieszczonych w okolicach bezpieczników. Mam słaby wzmacniacz Blaupunkt BSX 120 i pod niego podłącze skrzynie na słabym głośniku LW800( 4Ohm, 60W RMS, 120W Max).

Dane wzmacniacza:
    zur Verfügung gestellt von Fabian aus dem Epicenter-Forum Nennleistung gemessen nach DIN 45500 bis 1% Klirrfaktor bei ...

Urywek z instrukcji wzmacniacza: "The cross-section of the positive cable most not be lower than 2.5 mm2. The unit is protected with a quick-acting 20 A fuse."

Mam kabel plusowy o grubości 10mm2 ze sporym bezpiecznikiem 60A.

A poniżej link do zdjęcia przyłączy które mam na myśli:

Pozdrawiam

Komentarz

• nosferatus
      Rider
      S_OCP Member
      • 2006
      • 601

Po co kombinujesz kolego - prowadzisz kabel prosto od aku na nim dajesz bezpiecznik i to wszystko. prosto i szybko.
      Silnik BFQ + sekwencja KME
      CB President Johnny II ASC+President HAWAII

Kenwood KDC-BT92SD
      Hertz HSK 165
      Hertz DBX 250
      KICX Kap 45
      KICKER ZX 200.2
      Kable - Dietz, Caliber
      Kondzio 1F
      wygłuszenie drzwi

Komentarz

• prezes224
        Ambiente
        • 2012
        • 158

Już po walkach udało się podłączyć wszystko tak jak należy. Oczywiście nie obyło się bez problemów, obroty przenoszą się na audio, tj. jak odpalę silnik to słychać gwizdanie w subwooferze. Kable RCA poprowadziłem prawym progiem, a kabel plusowy lewym progiem. Masa podłączona śrubką w bagażniku po lewej stronie, chyba w miejscu mocowania kratki w wersji ciężarowej. Póki co dałem filtr na RCA więc nic mi nie gwiżdże, lecz nie ukrywam, zdecydowanie obniża to jakość dźwięku.

Komentarz

Pracuję...